Американският фарма гигант  Merck обяви с официално съобщение, че е

...
Американският фарма гигант  Merck обяви с официално съобщение, че е
Коментари Харесай

Merck подаде заявка за спешна употреба на хапче срещу COVID-19 в САЩ

Американският фарма гигант  Merck разгласи с публично известие, че е подала поръчка за позволение за незабавна приложимост в Съединени американски щати на хапчето си за лекуване на боледуващите от лека до умерена форма на COVID-19, съобщи Ройтерс.

Ако медикаментът получи утвърждение, той ще стане първото перорално антивирусно лекарство против COVID-19.

При утвърждение от Администрацията по храните и медикаментите (FDA), хапчето може да промени напълно лекуването на вируса, защото то може да бъде одобрявано в домашни условия

Лекарството, което носи името молнупиравир и е създадено в партньорство с Ridgeback Biotherapeutics, понижава с 50% риска от хоспитализация или гибел с 50% при пациентите с леки или умерени случаи на болестта, стана ясно от проучване, оповестено по-рано този месец.

Данните от проучването провокираха огромен интерес в интернационален мащаб, като редица страни, измежду които Малайзия, Южна Корея и Сингапур, се подредиха на опашка за сключване на договорка с Merck.

Съществуващите до момента медикаменти, като ремдесивир на Gilead Sciences и стероидният сурогат дексаметазон, нормално се дават на пациенти, откакто те към този момент са приети в болница. Лекарствата с моноклонални антитела на Regeneron Pharmaceuticals и Eli Lilly имат лимитирана приложимост поради сложното им слагане.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР